Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Η χώρα της δημοκρατίας ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τη ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!



Είδηση για έναν νόμο που αναμφίβολα θα "προάγει" την δημοκρατία και την Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης!



Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδέες και τις απόψεις που ανταλλάσσονται στα blogs.Εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος, ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία. Για αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος, τη Κυριακή 15 Ιουνίου 2008, στις 6 το απόγευμα, ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον κυβερνοχώρο.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ studioa-blog.blogspot.com



Ξεχασμένες δημοκρατικές αρχές...



  • Η Αληθινή ελευθερία δεν είναι να κάνει κανείς ό,τι θέλει, αλλά να έιχει το δικαίωμα να το κάνει. Βίκτωρ Κουζέν

  • "Ονομάζω ελευθερία το να μπορώ ανεμπόδιστα να σκέφτομαι ή να μη σκέφτομαι, να κινούμαι ή να στέκομαι, σύμφωνα με την εκλογή του πνεύματός μου." Βολτέρος

  • "Όταν η εξουσία ακολουθεί την κοινή γνώμη είναι ισχυρή, όταν τη χτυπάει πέφτει." Αλφρέντ Ντε Βινί

  • "Μπορεί να μην συμφωνώ καθόλου με όσα λες, αλλά θα έδινα και τη ζωή μου, για να μπορείς να τα πεις" Βολτέρος

  • "Ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να προχωράει τη σκέψη του μέχρι το τέλος." Λέων Μπλουμ

  • "...Ελευθερία σημαίνει να είσαι εσύ διαιτητής για τα πράγματα που κάνεις." Ζαν Ντε Λα Μπριγιέρ


Όταν η δημοκρατία είναι μόνο τίτλος...


Και μόνο η ιδέα για την ψήφιση ενός τόσο αντιδημοκρατικού νόμου, αποδεικνύει ότι δημοκρατία για του έλληνες πολιτικούς, σημαίνει να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό και μόνο. Ένας από τους θεμέλιους λίθους της δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Στις μέρες μας μεγάλο μέρος ιδεών (καλών και κακών) διακινούνται μέσω διαδικτύου. Στα blogs λαμβάνει καθημερινά χώρα ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, αθλητικά κλπ, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό για μία χώρα δημοκρατική. Οι ιδέες που διακινούνται στα blogs δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας διαδικτυακός δημόσιος διάλογος. Τι έχουν λοιπόν να φοβηθούν οι έλληνες πολιτικοί? Γιατί προφανώς κάτι φοβούνται για να θέλουν να "φιλτράρουν¨ αυτές τις ιδέες. Προσωπικά θεωρώ ότι το "φιλτράρισμα" ιδεών δεν συνάδει με τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. Για την ακρίβεια θυμίζει τακτικές μη φιλελεύθερων πολιτικών καθεστώτων, εκεί όπου μπορείς να εκφράσεις την γνώμη σου, μόνο όταν αυτή συνάδει απόλυτα με την γνώμη του εκάστοτε μονάρχη ή... δικτάτορα.


Δημοκρατία σημαίνει πλουραλισμός ιδεών, ελευθερία έκφρασης, ισηγορία, παρησία και πάνω από όλα σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων. Είμαι λοιπόν ελεύθερη και ζω σε δημοκρατική χώρα όταν "φιλτράρονται" οι απόψεις μου? Εμένα ο νόμος αυτός μου φαίνεται ως βιασμός της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων. Και να σημειώσω ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών υποτίθεται ότι προστατεύεται και από το ελληνικό σύνταγμα. Αν υπάρχει τελικά δημοκρατια φυσικά. Αν όχι ας λήξει εδώ η συζήτηση. Ας "φιλτράρονται" με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού και οι ιδέες μας και οι απόψεις μας και εν τέλει και τα μυαλά μας τα ίδια, μήπως κρύβουν μέσα κάτι επικίνδυνο...


Φυσικά γνωρίζω ότι όλα αυτά συμβαίνουν για το καλό μας. Για την προστασία του πολίτη, όπως πολύ σωστά θα μας πούνε. Και' μεις πολύ φοβάμαι ότι θα συμφωνήσουμε...


Εδώ φυσικά θέλω να τονίσω ότι το να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν και κάποια λογικά όρια. Το να υπάρχει ένας νόμος (όπως υπάρχει και για την ελευθερία του Τύπου) που να λέει ότι δεν επιτρέπεται να προβάλλεται η προσωπικότητα του ανθρώπου ή να διακινούνται ιδέες που θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευνα ή την ασφάλεια της χώρας κλπ, δεν μπορεί να θεωρηθεί πράγμα αρνητικό. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε στο να "φιλτράρονται" ανεξέλεγκτα όλες οι ιδέες των ελληνικών blogs μεσολαβεί ένα χάος.


Και επιπλέον ενδιαφέρον θα έχει να μας πούνε τι θα γίνεται με τις ιδέες που δεν θα περνούν το τεστ του "φιλτραρίσματος". Το ότι δεν θα δημοσιέυονται είναι το μόνο σίγουρο. Μήπως όμως θα μπάινουν και τιωρία ή άτακτοι bloggers?


Εύχομαι να μη φτάσει αυτή η στιγμή. Ας συμμετέχουμε όλοι στην σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, για να τους δείξουμε ότι δεν τα δεχόμαστε όλα άκριτα και παθητικά. Και πάνω από όλα η συμμετοχή μα ςθα τους δείξει ότι εμείς σεβόμαστε περισσότερο τη δημοκρατία από αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον την υπηρετούν.


Evi.Sei



Υ.Γ. Η ψηφοφορία για τα ελληνικά μέσα συνεχίζεται. Θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη. Εννοείται πως πέραν της ψήφου σας, μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας απόψεις-κρίσεις-σχόλια, σχετικά με την ποιότητα των ελληνικών ΜΜΕ(και των ξένων, εφόσον τα παρακολουθείτε). Η ανωνυμία σας διασφαλίζεται καθώς πρόκειται για πανεπιστημιακή έρευνα. Το άρθρο που θα συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα της έρευνας θα αναρτηθεί και στο blog, προκειμένου να το απολαύσετε! :)






11 σχόλια:

pinos είπε...

κανενα πολιτικο γουρουνι δεν προκιτε να μας κλισει τα στοματα.
παντα θα ειμαστε εδο και θα γραφουμε για της ηδεες μας τα ποιστευο μας.
οτι και να κανουνε οσα μλοκ και να κλισουνε η να προσπαθισουνε να βρουνε την πιγη παντα καποιος θα ειναι ποιο προστα και θα σεινεχεισει να γραφει.
κανις δεν μπορι να με σταματισει.
και θα ειτανε πολι καλιτερα απο το ασκολουνε μ,ε τα μπλοκ να ασκολιθουνε με τις μαλακις του καθε βουλευτη με τα εκατομιρια που τροι ο καθε βοπυλευτης και μενι ατιμοριτος ενο ο καθε αλος πολιτης με το παραμικρο χρεος χανι τα παντα και βρισκετε φιλακι.
εισε βουλευτης εισαι περα του νομου εισε πολιτης θα σε πιδιξουμε κανονικα.
και κατι ακομα καραμαλι μαλακα προθιπουγε τις πλακας ι νεολεο εχει ξιπνισει και σε λιγο δεν θα δειχνι ουτε επικια ουτε ελεος.
και προσοπικα εγο θα γραφο οτι θελο στο μλοκ μου σε οσα μπλοκ χριαστη να φτιαξο και εσει θα μου κλασεις μια μαντρα αρχιδια

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .
ΓΕΛΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ .
ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

http://mysticprompter.wordpress.com/2008/06/08/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%b9-bloggers/

piece de resistance είπε...

θα ειμαστε εκει..γιατι η αδικια μας σπαει τα νευρα απο οπου κι αν προερχεται .. καθε πνευματικη ανταρσια θελουν να τιμωρουν απλα η τεχνολογία ξεπερναει πια τα αναχρονιστικα μυαλα τουs

Valantis είπε...

Ρε παιδιά... μήπως παίρνεται πολύ απότομα το θεμα με τα blogs?

Δυστυχώς πολύ bloggers ξεχνούν πως στο διαδύκτιο πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι νόμοι όπως και στην καθημερινή ζωή.

Μια σοβαρή ερώτηση σε όλους:
Είναι δίκαιο να βρίζουμε, να θύγουμε άτομα και να κριβόμαστε στην ανωνυμία;

Εγώ πιστεύω ότι φοβάτε μόνο αυτός που έχει να κρύψει κάτι...

Με συγχωρείτε αλλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βγεί νόμος για τα blogs. Το νομοσχέδιο αυτό δεν θα αποτελεί λογοκρισία ή περιορισμό στην ελευθερία λόγου.

Στην Γερμανία ισχύει ο νόμος αυτός για κάθε ιστοσελίδα. Επίσης καθένας πρέπει να αναγράφει στους ιστοτόπους του τα προσωπικά του στοιχεία, όπως όνομα και επίθετο.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδυκτίου στην Γερμανία είναι ευχαριστημένοι με το μέτρο αυτό γιατί μπορούν να αντιμετοπίσουν δικαστικός εναντίον ατόμων που τους βρίζουν και τους ταπεινόνουν χωρίς κανένα λόγο στο world wide web.

Kαι εγώ προσωπικά, εδώ στην Γερμανία, δεν νιώθω κανέναν περιορισμό στην ελευθερία μου, αλλά αντιθέτος νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια.

http://xsera.blogspot.com

mediabiz είπε...

φιλε valandi.

Στην Γερμανία καθώς και σε άλλες δημοκρατικές χώρες ανά τον κόσμο,
ο απλός πολίτης έχει βήμα για να κάνει την καταγγελία του. Απλά πάει στην εκάστοτε δημοσιογραφική υπηρεσία του εκάστοτε Μέσου και καταγγέλλει επώνυμα το γεγονός. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ. Και το δημοσιοποιούν, ακόμα και αν πρόκειται και για ατασθαλία του ίδιου του προέδρου του Μέσου.

Εδώ δεν έχει ισχύ αυτό.
Αν περιέλθει μια καταγγελία στο Μέσο, αυτή θα περάσει από κόσκινο ,ακόμα και από την καθαρίστρια που δουλεύει στο Μέσο (καθώς έχει προσληφθεί λόγο συγγένειας, με τον μπατζανάκη του κουμπάρου της θειας του υπουργού-και έχει άποψη)και θα απορριφθεί με "συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες"

Οι νόμοι στην Γερμανία ,υποθέτω ,ότι πρέπει να ισχύουν για τον Δημοσιογράφο που έγραψε το άρθρο και όχι για το Μέσο που τον φιλοξενεί.(Διόρθωσε με αν κάνω λάθος).

Η ανωνυμία λοιπόν βασίζετε στο γεγονός του "ανταρτοπόλεμου"σε περίοδο δημοσιογραφικής "λογοκρισίας".

Όπως αναφέρεις και εσύ, μια καταγγελία από επώνυμο site θα έχει την άμεση νομική κινητοποίηση του καταγγελλόμενου με ασφαλιστικά μέτρα προς το Μέσο.

Ο νοήμον αναγνώστης νομίζω ότι έχει την ικανότητα να κρίνει αν μια καταγγελία έχει βάρος, και αν αυτή είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ. Όλες τις άλλες αναφορές-καταγγελίες τις θεωρώ φληναφήματα.

Μην ξεχνάμε ότι τα bloggs είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ.
Γιατί λοιπόν θα πρέπει να με διώκουν για τις προσωπικές μου σκέψεις και απόψεις ,και πόσο μάλλον αν αυτές έχουν χαρακτήρα καταγγελίας και είναι τεκμηριωμένες ?

Όσο λοιπόν θα με διώκουν για τις σκέψεις μου ,τόσο θα πολεμάω ανώνυμα και με "δημοσιογραφικό ανταρτοπόλεμο"

elef8eros_skeptikistis είπε...

exeis dikio mediabiz dioti pistevo pos aftos o nomos teriazei ganti stous 'krios' kai orthologistes germanous. simfona me tin koultoura tous o nomos aftos einai mia ali tipikotita gia ton 'atomismo' pou tous diakrinei. ekei ola einai etsi kai etsi exei domithei i oli katastasi. omos mesa se afto to plesio pou epikrati stin xora mas distixos den einai toso apla ta pragmata.(o dikos mas "atomikismos" mas kanei pio energous esto kai aftoi pou asxolounte) aftos o nomos proagei ton despotismo tis eksousias afton pou ton thespisan kai theloun na ton efarmosoun. (den exei oria)
oi megaloi aftoi pateres, pateres dioti mas antimetopizoun san paidia theloun to kalo mas kai fisika mas mallonoun.(piperi) theloun na spasoun tin kai kala lektiki sinomosia pou ginete apenanti tous. afto den tha perasei etsi.
ta diktaktorika katalipa aytou tou nomou einai to lipantiko pou lipenei ta granazia tis diaplokis tous. prepei na ginoume i amo sta granazia tous, prepei na ftheiroume tin akatasxeth diafthora tou dithen sofronistikou filtrarizmatos!
apo tin mia i parapliroforisi apo tin ali o nomos! ftanei, mas exoun fimosei kai mas rixnoun staxti sta matia me tis xouftes!
kai kati empisteftiko, pira kenourgio trantzistoraki. oloi mas mesa stin kardia mas exoume kati tetio kai h dimokratia proaspizei afto pou akougete den to katakrinei. h koini gnomi exei tetia dikaiomata oxi ta organa tis...

Μπλέκ είπε...

σημαντικα πραγματα αυτα που λεσ με μεγαλη ποιοτητα .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΕΚΑΙΩΝΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΨΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑΣ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ?

Evi.Sei είπε...

τονίζω και πάλι ότι δεν είμαι αντίθετη σε νόμους που προστατεύουν την αξιοπρέπια του ανθρώπου, την ασφάλεια της χώρας, τη δημοκρατία κλπ.αναφέροναι καθαρά σε νόμους που θα εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του διαδικτύου και κυρίως των blogs. προφανώς στη Γερμανία ισχύουν νόμοι για το διαδίκτυο, παρόμοιοι με αυτούς που ισχύουν και για τον Τύπο. κανένα πρόβλημα να ισχύσουν και στην Ελλάδα. αλλά προφανώς το "φιλτράρισμα" ιδεών που θα διακινούνται μέσω διαδικτύου παραπέμπει σε κάτι τελείως διαφορετικό.αν κάνω λάθος...διορθώστε με!

Γουφ είπε...

ο ΝΟΜΟΣ παντα ειναι ΝΟΜΟΣ
ειτε καλος ειτε κακος
καλός για μενα και κακος
για σενα παντα
ο ΝΟΜΟΣ ειναι ΝΟΜΟΣ

εκτώς αν ειναι ...Νομός!
-------------
τη χώρα της Δημοκρατίας? Μποά?
Ποιας Δημοκρατίας περικαλώ? Της τέλειας, ΄της πρώτυπης της Αθηναικής του Περικλέτου που εσφαξε 10000 γυναικόπαιδα στη Σάμο και στη Μήλο για να τους ξαναμανμτρώσει?
--------------------
Καλή συνεχεια στη διασκέδαση.

elef8eros_skeptikistis είπε...

simfono oti o nomos einai nomos alla i amfisvitisi einai basiko stixio tis dimokratia kai tin sindeei kai me tin filosofia. tora i fasi einai oti olos o kosmos exei apodextei oti stin athina apo ton 5o peripou mexri ton 8o ai efarmozotan i amesi dimokratia. afto to politevma ipo tin koultoura pou diamorfose kai tin proiparxon + ta tote genikotera gnorismata tis epoxis itan i pio telia morfi dimokratia olon ton epoxon. oi erevnites milane gia 9 stis 10 epiloges tis eklisias tou dimou itan sostes.(kai oloi itan kala) ara den mporei para na mas afisei perifanous afto to thema.(kai afto den to leeo opos merikoi to lene me fanatismo -pame na paroume ksana tin POLI-)I praktiki as poume diadikasia xrisimopoihsis aftis tis klironomias tha itan opos kai tora,-litourgei san "sperma" gia olla ta politevmata tou kosmou. oxi san patron i san protipo. to kako einai pos stin ellada to exoun mperdepsei pleon me 'ema' kai ola ginane etsi opos mathane ston lao pos einai. ara min kitas kai toso ti egine sto parelthon. afta einai gia tin parigoria mas. i elada tou tote itan fotini tora einai aniparkti i esto axnofenete me tis prospathies na katapniksi kai to ligo fos pou apemine. se aftin tin ellada pou zoume tora i ibris pros tous theous einai na prospatheis na aneveis kai i evlogia ton theon to na xrisimopoihs athemiti apodekti koinonika via. a kai kati alo anthropoi eimaste, dimokratia ipirxe, oxi omos opos tin enois esi. aplos to fantasiako sou psaxnei ston kosmo ton ideon kai to kako einai pos o platonismos einai kseperasmenos stin epoxi mas ..γούφας..(isos kai gi ayto na ksepesame etsi)

spyros1000 είπε...

Το περασμένο Σάββατο 07 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρότατα και εγκατέλειψε στο δρόμο την Κατερίνα Τσιγαρίδα, καθώς εκείνη διέσχιζε την διάβαση της στάσης Μετρό «Μεγάρου Μουσικής» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα καθόδου με κατεύθυνση το «Hilton».
Παρακαλώ θερμά την προώθηση του μηνύματος προς πάσα δυνατή κατεύθυνση για τον εντοπισμού του οδηγού.
Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την Δ/νση Τροχαίας Καισαριανής ή στα τηλέφωνα 6944 469 667 και 6949 076 887.