Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Εικόνες ντροπής...Σκέψεις συν_ενοχής















Νόμος 3170/2003, Spay & Release PROGRAM...




Η ΒΑΛΙΑ είναι μία υπέροχη σκυλίτσα προστατευόμενη του Συλλόγου Ζωοφίλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Της άρεσε να τρέχει και να υποδέχεται τον κόσμο, να δίνει το χέρι της σε όποιον της έδειχνε αγάπη και στοργή. Τη Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο τοπικό γήπεδο, ένθερμοι 'πολιτισμένοι' φίλαθλοι, πέταξαν κροτίδα πάνω στο άτυχο ζώο, που ανυποψίαστο, ακολούθησε το φασαριόζικο πλήθος, χαρούμενο και κοινωνικό, όπως πάντα. Η τρυφερή και χαδιάρα Βάλια, δε θα μπορέσει ποτέ πιά να τρέξει και να δώσει το χέρι της. Δε θα μπορέσει ποτέ πιά να ξαναδεί το φως του ήλιου. Η κροτίδα διαμέλισε τα μπροστινά της πόδια, και τύφλωσε το άμοιρο ζώο, καθώς έσκασε ακριβώς μπροστά του. Το κτήνος, που κατέστρεψε τη γλυκειά Βάλια, θα κοιμήθηκε ήσυχος, περήφανος γιά τη μαγκιά του, ενώ η Βάλια αφού έφυγε πανικόβλητη και ουρλιάζοντας από τους φρικτούς πόνους, σύρθηκε μέχρι τη φωλιά της, όπου βρέθηκε την επόμενη μέρα. Τώρα κοίτεται στο κλουβί του κτηνιατρείου, περιμένοντας τον ακροτηριασμό της, βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι. Η γλυκειά Βάλια περίμενε μήνες με καρτερικότητα την οικογένεια που θα την υιοθετούσε. Δεν ήταν όμως εύκολο, καθώς δεν ήταν 'καθαρόαιμη' και έτσι δε πληρούσε τις προδιαγραφές που οι 'φιλόζωοι' Ελληνες θέτουν ως κριτήριο, γιά το σκυλί που θα πάρουν. Βλέπετε στην Ελλάδα έχουν πέραση μόνο οι καθαρόαιμες ράτσες, γιά να μπορούν οι βλάχοι να επαίρονται γιά το ζώο τους, σα να είναι μάρκα αυτοκινήτου! Λυπάμαι γι΄ αυτό που θα πω, αλλά είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς ήθος, χωρίς πολιτισμό. Είμαστε ο λαός που έχει εφεύρει τις φόλες, τα Βατοπέδια, τη διαφθορά, την ατιμωρησία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Κανείς δε τιμωρείται. Ολα κουκουλώνονται. Οπως δε θα τιμωρηθεί και το κτήνος που κατέστρεψε τη Βάλια, τη σκυλίτσα. Μα τι κάθομαι και λέω. Σκυλί ήτανε. Ενα αδέσποτο λιγότερο!










Το παραπάνω κείμενο το βρήκα στα email μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι από τους φανατικούς φιλόζωους, όμως όντας άνθρωπος (θέλω να πιστεύω πολιτισμένος), δεν μπόρεσα να μην λυγίσω μπροστά σε αυτές τις φωτογραφίες.


Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι γενικά απολίτιστοι, άξεστοι, αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι κλπ...κλπ. Καταδικάζω όλες αυτές τις κοινότυπες γενικότητες και τις θεωρώ πραγματικά γελοίες. Ωστόσο, πιστεύω ότι όπως και σε πολλά άλλα θέματα, έτσι και στο θέμα της προστασίας των ζώων χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση


Ας θυμόμαστε ότι για να λυθεί ένα πρόβλημα δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε και να κατηγορούμε γενικά και αόριστα τους κακούς Έλληνες, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, που κάνουν τέτοιου είδους εγκλήματα σε ανυπεράσπιστα ζώα, που πετάνε σκουπίδια από δω και από εκεί, που βγάζουμε κυβερνήσεις που είναι για γέλια και για κλάματα που, που οδηγούν άθλια, που, που....Μήπως θα πρέπει μέσα σε αυτό το χάος να αναζητήσουμε και τη δική μας προσωπική ευθύνη? Εμείς, εγώ, εσύ...πού είμαστε μέσα σε αυτή την κατάσταση?


Δεν παριστάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ πράξεις σαν και αυτή. Λατρεύω τα ζώα και πολύ περισσότερο τα σκυλιά Και όταν λέω ότι δεν είμαι φανατική φιλόζωη, εννοώ ότι δεν μπορώ να ασχολούμαι με το κυνήγι της φώκιας, όταν βλέπω το περιβάλλον να καταστρέφεται καθημερινά με αμέτρητους τρόπους, παιδιά να βιάζονται ψυχολογικά και σωματικά και η κοινωνία-πολιτεία να εθελοτυφλεί, την παιδική πορνογραφία να ανθίζει εντός και εκτός κυβερνοχώρου, την οικονομική κρίση να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις κλπ...κλπ...Προσωπικά θεωρώ ότι μπροστά στα υπόλοιπα ο αργυροπελεκάνος μπορεί να περιμένει χωρίς φυσικά να επικροτώ ή να με αφήνουν ασυγκίνητη το παράνομο κυνήγι ή η καταστροφή υδροβιότοπων.


Βέβαια είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι, σε όλα όσα προανέφερα έχουμε όλοι μερίδιο προσωπικής ευθύνης και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε όλους να μας προβληματίζει. Έτσι την επόμενη φορά που θα πάμε να εκφέρουμε φράσεις όπως: "Ο βρωμοέλληνας δεν αλλάζει μυαλά..." και άλλους τέτοιους συνήθεις αφορισμούς, ας αναλογιστούμε...:Μήπως αυτός ο βρωμοέλληνας είναι ο καλύτερός μας φίλος...ή η βόλεψή μας με προσωπείο...?Μήπως ακόμα χειρότερα ( ή ίσως θα έπρεπε να πω πιθανότερα) ο βρωμοέλληνας ζει μέσα μας?




Με εκτίμηση




Eva.Sei


Δεν υπάρχουν σχόλια: